voorz
Jacques Sleven

voorzitter

Kijk niet naar wat niet kan.. Kijk naar wat wel kan!

secretaris
Jola Simons

secretaris

‘Met kleine stapjes kom je verder dan met grote stappen’

penning
Monique Willemsen

penningmeester

A  small  donation goes a long way!

bestuur

Door je spierweefsel te blijven stimuleren kun je jezelf een stuk gezonder en fitter houden

Sinéad

Stichting Rollwithus

Stichting Rollwithus is een kleine maar gemotiveerde motor in de strijd tegen spierziekten en zenuwaandoeningen; waar mogelijk een stuwende kracht achter wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg.

De stichting is opzoek naar nieuwe ontwikkelingen voor verbetering van de huidige behandelmethode en naar een nieuwe behandelmethode.

Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de spierziekten en zenuwaandoeningen.

Het bestuur van stichting Rollwithus neemt de verantwoordelijkheid en houd het toezicht met het maken van de juiste keuzes. Het bestuur vergaderd één keer per maand. In deze vergadering wordt de doelstelling van de stichting besproken en de daarop volgende plannen nauwkeurig uitgewerkt om het doel te kunnen realiseren. Zodat dit efficient en effectief wordt besteed.

Het bestuur van stichting Rollwithus wordt niet betaald voor hun werkzaamheden. Er wordt zorgvuldig omgegaan met de diensten die vrijwilligers voor stichting Rollwithus doen. Het bestuur en haar vrijwilligers zetten zich dus belangenloos in om stichting Rollwithus te adviseren, controleren en te verantwoorden.

Kijk niet naar wat niet kan

In samenwerking met verschillende artsen en therapeuten die “outside of the box” denken kunnen wij therapieën ontwikkelen voor mensen met een lichamelijke beperking. Maar ook kunnen wij samen met verschillende instanties een programma samen stellen om onze doelgroep te ondersteunen en te begeleiden na hun revalidatie.

Onze doelgroep zijn mensen met verschillende spierziekten of zenuw aandoeningen. Vaak wordt er vanuit gegaan dat er geen behandeling meer mogelijk of nodig zijn. Hierdoor wordt er te weinig aandacht besteed aan beweging. Mensen die met hun beperking willen participeren maar op het gebied van regels, vooroordelen, protocollen of tradities niet aan de juiste en-/of passende baan kunnen komen.

rollwithus sinead
pmc

Kijk naar wat wel kan

Samen met erkende therapeuten en rollmodels kennen wij de doelgroep. En geven wij de doelgroep een vertrouwd gevoel. De erkende therapeuten zullen zich per persoon gaan verdiepen in wie diegene is en wat er binnen de beperking mogelijk is qua therapie. De rollmodels zijn ervaringsdeskundige en weten als geen ander waar de doelgroep tegen aanrolt. Zo is de doelgroep voorzien van een team professionals die opereren onder de naam Rollwithus.

Met name de beschikbaarheid en kennis van het team kunnen wij ervoor zorgen dat de doelgroep deel kan nemen aan de maatschappij. De rollmodels kennen het Rollwithus ontwikkel principe uit hun eigen ervaring en geven dit nu door aan de doelgroep. Hierdoor geeft dit niet alleen een vertrouwd gevoel maar zorgt het er ook voor dat de doelgroep bij Rollwithus wilt aansluiten en wij niet op zoek hoeven naar de doelgroep.