Even voostellen

Even voostellen

Mijn naam is Monique Power en ik woon in Breda.

Wat is uw aandeel van Rollwithus?
Ik ben de penningmeester van stichting Rollwithus en dat doe ik graag.
Mijn taak als penningmeester is zorgen dat alle cijfers op zijn plek komen.
Ik ben nu méér achter te schermen bezig dan in het begin, op de voorgrond.
Ik help mee met evenementen en als bij Rollwithus mijn hup nodig heeft dan sta ik altijd klaar om bij te springen.

Nog steeds actief en sinds wanneer?

Natuurlijk, ik ben de moeder van Sinéad, dus ik ben vanaf het begin al actief en we zijn begonnen in 2014 met de stichting en tot de dag van vandaag nogsteeds actief.

De geschiedenis van Rollwithus?
Het begon op de dag dat Sinéad van mum vantijd verlamt raakte, van haar neus tot haar teen.
In Nederland werd daar geen therapie of hulp voor aangeboden. Alleen een half uurtje fysio. We wilden wat doen, dus we keken verder dan onze neuzen langen waren.
We kwamen uiteindelijk uit bij Cambridge in Engeland. Daar vonden we een therapie en die sloeg enorm aan bij haar, maar dat kostte heel veel geld wat door de verzekering niet vergoed werd, want de behandeling was niet erkend door de zorg verzekeraar.
De behandeling werkte echter heel goed en we zijn dus voor de therapie gegaan ondanks de afstand.
De behandeling bestond uit elektrostimulatie, want Sinéad was erg verlamd en had heel veel zenuwpijn.
Het was wel zwaar om deze behandeling uit te volgen, want haar zenuwen deden pijn, maar door die enorme elektrostimulatie kwam er toch reactie uit.
 De zenuwen die zolang stil hadden gelegen werden,gestimuleerd en ze kon toch iets bewegen.
Het was moeilijk om elke keer weer naar Engeland te rijden voor die behandeling, vanwege het enorme prijskaartje wat er aan hing. Het was niet alleen de therapie maar ook de reis met auto boot of vliegtuig. En dan ook het hotel en het eten tijdens verblijf moest worden betaald.
Op een gegeven ogenblik komt toch de bodem van het potje in zicht, ·met andere woorden, als zij die therapie in Engeland wilde volgen, hadden we geld nodig.
Daarom hebben we deze stichting op gericht, om geld in te zamelen voor Sinéad. We begonnen eerst bij familie en bij vrienden om te vragen of zij geld wilde doneren.
Met dat geld kon Sineád die therapie volgen.Gelukkig hadden wij de apparatuur zelfaan kunnen schaffen, doormiddel vanverschijnen in diverse TV shows en doormiddel van de donatie´s die we bleven ontvangen.
Het apparaat wat zij gebruikte, gebruikte ze één uur per dag, maar er konden ook 8 andere mensen op zo´n apparaat aangesloten worden en toen hadden wij het idee om een stichting op te richten, zodat er meer mensen gebruik kunnen maken van het apparaat, maar wel in Breda dan.

Gaandeweg, was het ook dus het doel van Sinéad veranderd.
Via dit idee zijn wij stap voor stap aan te slag gegaan en is het doel enigszins gewijzigd in de wandelgangen. Tot op dag van vandaag is Rollwithus meer dan dit.


Waarom Rollwithus?
Het is een mooi indicatief en wij kwamen er achter hoe moeilijk het is als je niet, niet aangeboren hersenletsel hebt of bv een spierziekte om achter te komen wat daarbij allemaal bij komt kijken.
Zegmaar ´Mij is wat overkomen. Ik heb hulpmiddelen nodig’ en dan is er niemand die je helpt.
Je wordt zonder bandjes het diepe in gegooid maar kan nog niet zwemmen!
Nee, je moet daar moetachteraan. Je moet zelf Initiatief tonen. Je moet aangepaste woonruimte zoeken een rolstoel aanvragenen de vraag is dan ook nog wordt het wel vergoed door jouw uitkering of zorgverzekering.
Dit zijn voorbeelden die op je pad komen en de meeste kunnen dat niet alleen oplossen en dat is jammer en Rollwitusprobeert om het allemaal wat overzichtelijker te maken voor mensen en het is ook zovan: ·Je bent beter, maar je kan waarschijnlijk je beroep niet meer uitoefenen en dan vraag je jezelf af van wat kan ik nog?
Wat kan ik nog beoefen?En dat is wat Rollwitus ook is om, tekijken wat te mogelijkheden zijn, want er ligt heel veel uitdaging.

Wat betekent Rollwitus?

Rollwithus betekent natuurlijk rol met ons mee, we doen dit samen en wij kijken niet wat je niet kan maar wel wat je wel kan.
 Een stichting die kijkt mee met allerlei mogelijkheden en wat je in de maatschappij kan betekenen terbehoefde van mensen die in een rolstoel zitten of die andere beperkingen hebben.
Denk bijvoorbeeld aan mensen die niet goed kunnen horen of niet goed kunnen zien om alles een beetje makkelijk te makken maar, vooral om het gezellig te maken


Zie jij Rollwithus tot de dag van vandaag veranderen en in welke opzicht?

Ik zie zeker veranderingen komen, want je werkt iedere keer met andere personen en je ziet dat er een aantal, dat zijn stage hebben afgerond, toch betrokken blijven.
 De gezichten die terugkomen. Ja, dat vind ik leuk om te zien.
Het is ook leuk om te zien hoe hecht zo groep kan worden.
Ik vind het leuk om te zijn dat de ideeën die er komen of de dromen van mensen die ook uitgevoerd worden.
Wat er allemaal op de tekentafel ligt en wat er wordt uitgevoerd, daar word ik ook heel vrolijk van.
Je kunt die big smile niet van mij gezicht afhalen dan.


Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *