Even voostellen

Even voostellen

Wie bent u?
Mijn naam is Jola Simons en ben 63 jaar.
Ik ken Monique, Jacques en Sinéad al een aantal jaren.
Samen met mijn man Wim hebben we 5 kinderen en 7 kleinkinderen.

Wat is uw aandeel van Rollwithus?

Ik ben secretaris van Rollwithus en dat houdt o.a. in dat ik tijdens de vergaderingen van het bestuur de notulen maak en uitwerk. Daarnaast ben ik betrokken bij het jaarverslag.
Samen met Jacques en Monique zijn wij het bestuur van de stichting Rollwithus.

Ik werk al 20 jaar in het onderwijs. Ik werk als docent bij de opleiding onderwijsassistent op het Curio.
Hierdoor heb ik het erg druk en daar ligt voorlopig mijn focus, maar als Rollwithus een beroep op mij doet dan zal ik zeker tijd maken om te helpen.

Nog steeds actief en sinds wanneer?

Ik ben vanaf het begin dat Rollwithus in 2014 is opgericht tot heden betrokken bij de stichting.

Wat betekent Rollwithus?
Wat ik heel mooi vind is dat de stichting ook bedoeld is om andere mensen met een beperking te helpen zodat die mensen ook de mogelijkheden en hulp krijgen die ze verdienen en ik vind het een goede zaak dat daarin geïnvesteerd wordt.
Het is heel mooi om te zien dat Rollwithus in zee is gegaan met Stichting MEE.
Met behulp van Stichting MEE heeft Rollwithus banen gecreëerd om mensen met een achterstand een kans te geven op de arbeidsmarktwaar ze hun passie en kwaliteit laten zien. Ik weet zeker dat iedereen toch ergens goed in is.

Zie jij Rollwithus tot de dag van vandaag veranderen en in welke opzicht?

Het is een stuk professioneler geworden, vind ik. Ik volg het via de website en via facebook en wat ik zie is dat ongelofelijk veel mensen betrokken zijn.
Allemaal mensen met een passie en ergens voor willen gaan. Mensen die gemotiveerd zijn. Echte Rollmodels!
Ik moet wel zeggen: Sinds Jacques met pensioen is gegaan, heeft hij zich voor meer dan 100% ingezet voor de stichting wat voor een positieve ontwikkeling heeft gezorgd. Ik zie dat Rollwithus steeds meer groeit en groeit.
Ik wil zeker meer tijd spenderen in Rollwithus, maar dat ga ik pas doen als ik daar tijd voor overhoud. Dat wordt denk ik pas als ik met pensioen ben.


Was Rollwithus de eerste stichting die je hebt opgericht of heb je meer projecten gedaan?

Ik heb in het verleden, toen ik net in Breda kwam wonen een peuterspeelzaal opgericht. Het heette: Stichting Peuterrijk en Rollwithus was mijn 2de.
De afgelopen jaren heb ik meegewerkt aan een aantal projecten voor Rollwithus. In 2016 heb ik samen met mijn man Wim op de gezondheids beurs in Utrecht, geholpen om donateurs te werven voor Rollwithus.
In 2015 heb ik samen met anderen het 1-jarig georganiseerd van Rollwithus. Dat hadden we groots gevierd in het Café: Bel air. We hebben toen heel veel mensen uitgenodigd en verschillende activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen om te doneren. Zelf heb ik toen op een sportschool een spinningmarathon georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel. In 2017 heb ik voor de stichting meegedaan met Wings for live en heb toen 7 km hard gelopen.
Er zullen vast wel meer projecten zijn geweest.
Ik kan ze niet zo voor mijn geest kunnen houden.


Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *