Waar kan ik stemmen?

Waar kan ik stemmen?

Op 15, 16 en 17 maart mogen we naar de stembus. Het is de kans om je stem te laten horen een mogelijkerwijs verandering af te dwingen wanneer je het ergens niet eens bent. Maar waar kun je nu makkelijk stemmen wanneer je niet zo mobiel bent en hoe kun je iemand machtigen wanneer je zelf de deur niet uit kunt?

In dit artikel helpen we je beetje op weg. We kunnen natuurlijk niet zeggen wat je moet stemmen, maar wel waar je terecht kan. Op de plattegrond hieronder zie je alle stemlocaties van Breda. Op de website www.breda.verkiezinginbeeld.nl (scan de QR code om op de site te komen) kun je heel eenvoudig zien waar je terecht kunt, van hoe laat tot hoe laat en belangrijker nog met de corona; hoe druk het is op het moment dat je wilt gaan stemmen.

Van alle stembureaus in Breda zijn er 8 locaties die niet rolstoeltoegankelijk zijn. Deze zijn op de site ook goed te vinden omdat daar geen rolstoelteken bij vermeld staat. Maar om het gemakkelijk te maken zijn de 8 locaties die niet toegankelijk zijn,  met adres vermeld. Zo kun je namelijk snel terug vinden in het magazine of jouw locatie die vermeld staat op jouw stempas, rolstoeltoegankelijk is.

Mocht het zo zijn, dat hij niet rolstoeltoegankelijk is, maar je wilt wel je stem uitbrengen dan kun je ook altijd nog iemand machtigen dit voor jou te doen.

Machtigen

Aan de achterkant van jouw stempas heb je de optie om iemand te machtigen. Dit kun je doen wanneer jezelf niet in staat bent om te stemmen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een niet toegankelijke locatie, bij corona klachten of wanneer je jezelf vanuit je positie liever niet buitenshuis verplaatst.

Om iemand te machtigen hoef je alleen op de achterzijde van je stempas je handtekening te plaatsen in het daarvoor bestemde vak. Daarnaast moeten de gegevens van degene die machtigt worden ingevuld én moet degene die jij machtigt een kopie bij hebben van jouw legitimatie. Je kan buiten een kopie hiervan ook je legitimatie meegeven. Daarnaast moet degene die voor jou gaat stemmen ook zijn handtekening zetten op jouw stempas.
Dus laat je stem horen 15, 16 of17 maart

voor informatie voor stemmen in Breda: open dan deze link www.breda.nl/stemlokalenShare This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *