Prise d’Eau eerste club met G-GOLf

Prise d’Eau eerste club met G-GOLf

In oktober 2015 is Golf Club Prise d’Eau gestart met de pilot G-Golf voor mensen met een beperking. Twaalf deelnemers zijn in de afgelopen drie jaar de uitdaging aangegaan en hebben laten zien dat golf een sport is voor iedereen. Inmiddels heeft het G-Golf een vaste plek binnen de vereniging gekregen. We kunnen in de komende jaren nog doorgroeien naar 18 deelnemers. We zijn hierbij afhankelijk van subsidies en de bijdragen van sponsoren en Vrienden van het G-Golf.


MISSIE

Mensen met een (niet lichamelijke) beperking bij Golf Club Prise d’Eau kunnen laten genieten van het golfspel, in een groep waarin ze zich prettig voelen.

VISIE

Golf is in Nederland een veel beoefende sport, waar spelers van jong tot oud genieten van sport en ontspanning in de buitenlucht. Deze sport is bij uitstek geschikt voor mensen met een beperking, zoals autisme, ADHD, ADD, NAH en het syndroom van Down. Want golf is nauwelijks blessuregevoelig, in tegenstelling tot sporten als hockey en voetbal, en wordt beoefend in een prikkelarme omgeving. Daarom kan golf een ideale sport zijn voor iedereen voor wie het fysiek mogelijk is om de sport uit te voeren. Toch zijn er maar weinig mogelijkheden voor mensen met een beperking om in verenigingsverband te golfen. Wij geloven in een inclusieve maatschappij en daar hoort een inclusieve golfvereniging bij. Binnen Golf Club Prise d’Eau is daarom plaats voor mensen met een beperking en zij zijn volwaardig lid van onze vereniging.

AMBITIES

  • Wij willen G-Golf dat een volwaardig onderdeel van onze vereniging blijft.
  • Wij willen een stimulerende rol hebben in Nederland op het gebied van G-Golf in clubverband.
  • Wij willen onze zichtbaarheid in de regio vergroten, zodat in Brabant op termijn een G-Tour kan worden opgezet.
Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *