Slimme stoelen

Slimme stoelen

Rolstoel met internetkoppeling

Het Zweedse bedrijf Permobil heeft een slimme rolstoel ontwikkeld. Deze rolstoel is uitgerust met verschillende sensoren. De sensoren maken verbinding met internet. Zo kan de locatie van de rolstoel worden gevolgd. Dit biedt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om de rolstoel te blokkeren vanaf een bepaald punt. Zo kan je zonder barrière toch bescherming bieden.

“We breken hier echt de mogelijkheden open om de gaafste rolstoel die er is te maken”,  Permobil-topman Chris Penrose. Er zijn bovendien meerdere aparte ‘dashboards’ waarop bijvoorbeeld de reparateur of familie op kan inloggen. Zo kunnen reparateurs informatie opvragen als de rolstoel kapot is.

Van deze slimme rolstoel is alleen nog een prototype gemaakt. Een consumentenversie wordt volgend jaar verwacht. Goedkoop zal de rolstoel niet worden. Het model waarop het prototype is gebaseerd kost ruim 30.000 euro.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *