E-hockey for Dummies

E-hockey for Dummies

E-Hockey staat voor elektrisch rolstoelhockey. Deze sport wordt in verschillende klassen gespeeld. Je hebt een 1e en 2e klasse, dit zijn de lagere klassen waar je in start. Dan heb je de overgangsklasse en hoofdklasse. In de 1e en 2e klasse speel je met 4 spelers per team in het veld. Aangezien dit voor dummies is bedoelen we hiermee één keeper en 3 veldspelers. In de overgangsklasse en hoofdklasse bestaan de teams uit 5 spelers, waarvan 4 veldspelers en één keeper. Het doel van het spel is om met je team de meeste doelpunten te maken.

De rolstoel is elektrisch aangedreven en voorzien van 4 tot 6 wielen, inclusief 2 veiligheidswielen achteraan. De bal moet te allen tijden onder de rolstoel door kunnen rollen anders voldoet de rolstoel niet aan de regels. Het is toegestaan om beschermbeugels bij je voeten te monteren om veiligheid van het lijf enigszins te waarborgen.

E-Hockey speel je met een handstick of een T-stick. Een handstick hebben spelers met een betere armfunctie. Spelers die wel een betere armfunctie bezitten, maar niet de stick goed vast kunnen houden, mogen de stick aan hun arm te bevestigen. Vaak gebeurt dit met een combinatie van klittenband en / of een spalk. De stick is 112 cm lang gemeten vanaf het blad waarmee spelers de bal controleren. Het mag geen uitstekende of scherpe onderdelen hebben en is in zijn geheel gemaakt van kunststof. De vorm van de steel van de handstick is eigenlijk altijd hetzelfde, echter het blad kan verschillen naar voorkeur van de speler. Wel zie je vaak dat het blad in een kommetje is gevormd zodat de bal beter is te sturen.

Een overtreding is als je, je niet aan de spelregels houdt. De scheidrechter fluit wanneer er een overtreding heeft plaatsgevonden en geeft aan welke straf hieraan wordt toegekend.

Een speler die een onopzettelijke overtreding begaat, kan een waarschuwing of een tijdstraf krijgen. De wedstrijd wordt verder gespeeld door een vrije bal voor de tegenspelers.

Een speler die een opzettelijke overtreding begaat, kan een waarschuwing of een tijdstraf krijgen. De wedstrijd word verder gespeeld door een strafbal voor de tegenstander.

Bij E-hockey heb je verschillende soorten straffen. Denk hierbij aan:

– een waarschuwing (groene kaart), na een tweede waarschuwing krijg je een tijdstraf. Na   meerdere keren waarschuwen, word je gediskwalificeerd.
– een tijdstraf (gele kaart), je moet 2 minuten het speelveld verlaten en mag er daarna weer in.

-diskwalificatie (rode kaart), de speler moet het speelveld verlaten en mag niet meer mee spelen met de wedstrijd.

De lunch die we hier hebben is altijd erg lekker en gezellig.

Marloes

Mijn naam is Marloes. Ik heb de spierziekte SMA type 2 omdat mijn spieren steeds slapper worden zit ik in een elektrische rolstoel, mijn spierkracht blijft helaas achteruit gaan. Ik ben afgestudeerd in economische psychologie aan de Universiteit van Tilburg

Ik vind het bij fijn bij Rollwithus omdat iedereen iets kan doen waar die goed in is.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *